Autismedag 2018

Datum: maandag 9 april
Tijd: 12:45 - 17:00 uur
Locatie:

Regenboogkerk
Nassaulaan 22
1213 BC Hilversum

Autismedag 2018

Op maandag 9 april 2018 vindt voor de achtste keer de Autismemiddag regio Gooi & Vechtstreek in de Regenboogkerk in Hilversum plaats, georganiseerd door het NAGV.

Deze bijeenkomst is voor mensen met autisme, hun familieleden, naastbetrokkenen en andere belangstellenden. Daarnaast zijn ook professionals die werkzaam zijn bij een gemeente, in de zorg of in het onderwijs en te maken hebben met autisme van harte welkom.

Er is een gevarieerd programma samengesteld vanuit het thema: "Autisme en relaties".

Verschillende sprekers geven presentaties over hun ervaringen met autisme en relaties. Zo vertelt een vader met autisme over de relatie met zijn familie. Vanuit het UWV geeft een arbeidsdeskundige een inkijkje in haar werkzaamheden en hoe zij als ervaringsdeskundige met ASS de relatie met cliënten, collega’s en werkgevers ervaart. De derde presentatie gaat over levensloopcoaching bij autisme en zingeving. Aan het eind van het programma is er een korte film, Lara’s reis. Lara (14) vestigt hiermee de aandacht op de belevingswereld van een kind met autisme. Het programma biedt voldoende ruimte om te netwerken op de informatiemarkt.

Er zijn drie momenten waarop bezoekers de informatiemarkt kunnen bezoeken. De indeling van de informatiemarkt is anders dan voorgaande jaren. De grote ruimte boven wordt in tweeën gesplitst om zo meer rust te creëren. Er zijn vier ruimtes voor de informatiemarkt, in elke ruimte is plaats voor 6 of 7 organisaties. Voor bezoekers die even rust zoeken is er een stilteruimte beschikbaar. In de kerkzaal is een boekenbeurs.

Programma: (*wijzigingen voorbehouden)

12.45 uur Informatiemarkt
13.30 uur Welkom en opening door ervaringsdeskundige
13.45 uur Presentatie: vader met autisme over relatie met zijn dochter, partner en familie door Marc Beek*
14.15 uur Muzikaal intermezzo: pianospel
14.30 uur Presentatie: arbeidsdeskundige/ervaringsdeskundige van het UWV over de relatie met cliënten, collega’s en werkgevers
15.00 uur Pauze en informatiemarkt
15.45 uur Presentatie: Over het belang van relaties en zin- en betekenisgeving door Herman de Neef
16.15 uur Film Lara en nagesprek met de regisseur Saskia Fris
16.35 uur Informatiemarkt + afsluiting
17.00 uur Einde

* Marc Beek biedt ’s ochtends om 11.00 uur een Autisme Belevingswandeling aan. Hij laat deelnemers beleven hoe het is om je met autisme in onze samenleving te handhaven. Aanmelden voor deze wandeling is helaas niet meer mogelijk.

Aanmelden voor de autismemiddag is helaas niet meer mogelijk. 

Wij hopen u te mogen begroeten op deze middag.
De werkgroep 'Regionale Autismemiddag Gooi & Vechtstreek maandag 9 april 2018'