Autismedag 2021

Datum: maandag 20 september 2021
Tijd: 12:30 - 17:30 uur
Locatie:

Regenboogkerk
Nassaulaan 22
1213 BC Hilversum

Autismedag 2021

Op maandag 20 september 2021 vindt voor de tiende keer de Autismemiddag regio Gooi & Vechtstreek in de Regenboogkerk in Hilversum plaats, georganiseerd door het NAGV.
Deze bijeenkomst is voor mensen met autisme, hun familieleden, naastbetrokkenen en andere belangstellenden. Daarnaast zijn ook professionals die werkzaam zijn bij een gemeente, in de zorg of in het onderwijs en te maken hebben met autisme van harte welkom.

Zoals u weet hebben wij de autismemiddag van 30 maart 2020 afgelast. Wij hadden het voornemen om in september 2020 een nieuwe datum te plannen, ook de 2e optie, maart 2021 bleek niet haalbaar.
De datum waarop de autismemiddag nu gehouden wordt is: Maandag 20 september 2021.

Helaas is het op dit moment niet meer mogelijk om u aan te melden voor de informatiemarkt en een plek in de kerk.

Als u later het programma wilt bekijken, zie link: https://we.tl/t-XmhA6c735H

 

Programma:

We bieden vrijwel hetzelfde programma aan als we voorbereid hadden voor 2020.

Omdat het lang geleden is dat we elkaar fysiek hebben ontmoet, is hiervoor meer tijd in het programma opgenomen. De informatiemarkt wordt een ontmoetingsmarkt. Organisaties presenteren zich via een marktkraam die buiten op het parkeerterrein van de kerk in carrévorm staan. Daarbinnen creëren we een ontmoetingsplein. Dit is hèt moment waarop u zich kunt informeren over het aanbod van organisaties, dat is voor aanvang van het programma van 12.30-13.45 uur. Dit betekent dat de informatiekramen om 13.45 uur opgeruimd worden.

Er is een gevarieerd programma samengesteld vanuit het thema: "Prikkelverwerking bij autisme en relaties". Verschillende sprekers geven presentaties over hun ervaringen met autisme en relaties.

Er zijn twee presentaties. De eerste spreekster, Iris Bronnenberg belicht de ervaringen van meisjes/vrouwen met autisme. Zij doet deze presentaties samen met een ervaringsdeskundige, waarbij ook ingegaan wordt op de invloed van het gebruik van medicatie. Deze presentatie gaat over de invloed van overprikkeling op (seksualiteit en) de partnerrelatie en hoe er op het vlak van communicatie een spanningsveld bestaat. Het accent ligt op de ervaringen van meisjes en vrouwen met autisme.

De tweede presentatie wordt verzorgd door Judith van Duivenboden-Kreijne. Zij is  seksuoloog, haar missie is seksualiteit bespreekbaar maken. Judith vertelt over de mogelijkheden van relaties voor mensen met autisme en/of een verstandelijke beperking. Hoe ga je om met verwachtingen? Wat zijn de ervaringen van mensen met autisme? Judith is gespecialiseerd in gender vraagstukken bij mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Ze heeft grote interesse in social media met oog voor zowel de super leuke kant, als ook voor de gevaren / risico’s die eraan kleven.

Fabian Franciscus zorgt voor een luchtige onderbreking tussen de twee presentaties. Fabian is ambassadeur voor de NVA geworden omdat hij hoopt dat er meer begrip komt voor autisme. In zijn voorstelling laat hij zien hoe misverstanden tussen hem en de buitenwereld ontstaan. Een muzikant van het Papageno Huis speelt een muzikaal intermezzo waarbij muziek als positieve prikkel wordt ervaren.

Als afsluiting van het programma is er een ontmoetingsmarkt. Er is ruimschoots tijd om bij te praten en elkaar te ontmoeten.
Voor bezoekers die even rust zoeken is er een stilteruimte beschikbaar op de 1e etage.

Tijden: (*wijzigingen voorbehouden)

12:30 uur Informatie- en ontmoetingsmarkt tot 13:45 uur op de parkeerplaats van de kerk
13:45 uur Naar de zaal voor presentaties
14:00 uur Opening
14:10 uur Presentatie 1: Iris Bronnenberg
"Partnerrelaties bij autisme" met een ervaringsdeskundige
14:40 uur Theatervoorstelling Fabian Franciscus
15:25 uur Pauze
15:45 uur Muzikaal Intermezzo door muzikant van het Papageno Huis
15:55 uur Presentatie 2: Judith van Duivenboden-Kreijne
Daten met autisme, wat zijn de mogelijkheden
16:25 uur Afsluiting
16:30 uur Ontmoetingsmarkt tot 17.30 uur (met hapjes en drankjes)

 

Presentatie: Partnerrelaties bij autisme: Zware belasting of originele uitdaging?

Presentatie: Daten met autisme, wat zijn de mogelijkheden? https://prezi.com/view/v3rftAMSAyCcQtrq9qOf/