Vakantiemogelijkheden

Vakantiekampen en vakanties voor gezinnen

 

Stichting Opvang & Vakantie Autisten 
De Stichting Opvang & Vakantie Austisten (SOVA) organiseert opvang en korte vakanties voor gezinnen met kinderen met stoornissen uit het autisme spectrum (AS) en/of ADHD. 

Stichting Wigwamvallei 
Stichting Wigwam Vallei Nederland organiseert veertiendaagse kampeervakanties voor gezinnen met kinderen en jongeren met een handicap tussen de 3 en de 14 jaar. De vakanties vinden plaats in aangepaste, volledig ingerichte wigwams of wigwamhuisjes.

Stichting Autstede
Stichting Autstede organiseert Rust-Uit-Weekenden en logeerweekenden voor (gezinnen met) kinderen met een stoornis in het autistische spectrum (AS) en/of met ADHD. Het gaat om thuiswonende kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar met een normale intelligentie.

Stichting Boemerang 
Stichting Boemerang biedt vakantiekampfaciliteiten aan voor kinderen in bijzondere omstandigheden. Het kan hierbij gaan om kinderen die niet thuis kunnen wonen, kinderen met een ’moeilijke’ achtergrond, zieke kinderen, kinderen met een beperking of een aan autisme verwante stoornis.

Autisme Zorg Kameleon 
Autisme Zorg Kameleon organiseert vakanties en weekendopvang voor kinderen en jongeren met een autismespectrum stoornis. Bij het samenstellen van het programma wordt een goed evenwicht aangebracht tussen activiteiten en rust momenten. Er vinden activiteiten op het terrein van de accommodatie plaats zoals een speurtocht, een spellen circuit, voetbal, een bosspel, een bonte avond etc. 

Be Active 
BeActive organiseert weekendopvang, thuisbegeleiding en vakantiekampen voor kinderen van 6 tot 16 jaar met een stoornis in het autistisch spectrum, adhd en/of gedragsproblemen.

De Zeemeeuw
De Zeemeeuw is een christelijke, interkerkelijke organisatie die vakanties en logeerweekenden organiseert voor kinderen met ADHD en/of stoornissen in het autistisch spectrum van 6 tot en met 15 jaar.

Stichting bijzonder schuitje
Stichting Bijzonder Schuitje biedt de mogelijkheid om met het hele gezin op vakantie te gaan aan boord van passagiersschip “BE-SCHUITJE”.
Een schip met personeel dat is ingesteld op het begeleiden van gezinnen, kinderen in het autisme spectrum en de niet zorg behoevende kinderen. 

Stichting Meded 
Stichting Meded Stichting Meded organiseert begeleide (gezins)vakanties en therapiereizen in Turkije voor mensen met autisme of ADHD.

Camping De Ruimte
Camping De Ruimte in Dronten is een camping waar iedereen welkom is. Gebouwen zijn volledig aangepast en de speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen met een handicap. Het recreatieteam rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen, zodat niemand aan de kant hoeft te staan.

Reisorganisaties

Radar Reizen
Radar Reizen organiseert vakanties en/of een gezellige dagtocht voor personen met een GGZ achtergrond. Busreizen, vliegreizen, modern hotels of een traditioneel pension? Genieten aan boord van een cruiseschip of zelf actief meevaren?  Het specifieke van Radar Reizen is dat de begeleiding tijdens de reis altijd bestaat uit minimaal één psychiatrisch verpleegkundige reisleider, aangevuld met ervaren en enthousiaste vrijwilligers.

De Wielewaal
De Wielewaal organiseert vakanties en kinderthemaweken voor kinderen en jongeren met een beperking. Er zijn vakantieactiviteiten voor jongeren met een lichamelijke handicap, meervoudig complexe handicap en jongeren met ADHD/ASS.

Het Buitenhof 
Buitenhof is een gespecialiseerde reisorganisatie voor mensen met een lichte verstandelijke handicap. Zij organiseren begeleide reizen voor mensen die nèt niet zelfstandig op reis kunnen. Er is een uitgebreid reisaanbod over de hele wereld.

Tracks Travel
Tracks Travel biedt begeleide reizen aan voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme en epilepsie.

Stichting Tendens 
Stichting Tendens organiseert actieve groepsvakanties in binnen- en buitenland voor verstandelijk gehandicapten. Er zijn vakanties voor kinderen (vanaf 10 jaar), jongeren, minder validen, (jong)volwassenen en senioren.

SET-Reizen
SET-Reizen is een touroperator gespecialiseerd in het organiseren van begeleide vakanties voor mensen met een handicap. De vakanties worden begeleid door enthousiaste reisbegeleiders/vrijwilligers. Er is een uitgebreid reisaanbod over de heel wereld.

Flow reizen
Flow bestaat uit 2 organisaties; Flow Reizen en Flow Outdoor.
Flow Reizen biedt originele actieve, avontuurlijke, culturele en vooral gezellige vakanties aan, voor mensen met een verstandelijke beperking. We reizen over de hele wereld. 
Flow Outdoor biedt actieve buitensportarrangementen aan voor verschillende doelgroepen.

Allerlei

Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties
De Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) is de branchevereniging voor reisorganisatoren en aanbieders van vakantie-accommodaties voor reizigers met een functiebeperking. Zij geven elk jaar de Blauwe Gids uit met het vakantieaanbod van alle aangesloten ledenorganisaties.

Autsider heeft een zeer uitgebreide webpagina met verschillende vakantiemogelijkheden waar mensen met autisme goed terecht kunnen.

PAS Nederland heeft op zijn website vakantietips staan.

Kijk ook bij: