Zesde Regionale Autismedag Gooi & Vechtstreek groot succes

Geplaatst: 25-04-2016

Op maandag 4 april 2016 was  ‘Autismedag Regio Gooi en Vechtstreek in Hilversum’. Dit was een groot succes. In een volle Regenboogkerk kregen de bezoekers informatie over de levensbrede aanpak bij autisme. De landelijke werkgroep Vanuit autisme bekeken heeft een maatschappelijke businesscase (mBC) gepubliceerd. Deze werd door een ervaringsdeskundige uitgereikt aan de aanwezige wethouder, mevrouw Van Henten-Meijer, wethouder voor o.a. wonen, welzijn en (jeugd)zorg van de gemeente Wijdemeren.

Positieve reacties waren er over het programma waarin ervaringsdeskundigen zeer openhartig over hun ervaringen met autisme vertelden. Zoals Gerard (1955) die vertelde over ervaringen met zijn vader, dochter en zoon en zijn eigen ervaring met autisme en wat dat betekent in het contact met de buitenwereld. Annelies, inmiddels 72 jaar, kreeg de diagnose autisme pas drie jaar geleden. Zij vertelde hoe dit een keerpunt in haar leven was, waardoor ze eindelijk begrijpt waardoor dingen gelopen zijn zoals ze gelopen zijn.

Naast verhalen van ervaringsdeskundigen waren er presentaties van wetenschappers over behandeling. Marije Kuin vertelde hoe jongvolwassenen met autisme kunnen leren hoe ze goed kunnen plannen en organiseren. Waar ouderen tegenaan lopen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) werd gepresenteerd door Annelies Spek, zij is gepromoveerd in ASS bij volwassenen.

Een geslaagde middag waarin alle aspecten van de levensbrede aanpak bij autisme voorbij kwamen.

 

Boven: Carien van Hooff, programmamanager van Vanuit Autisme Bekeken draagt ‘het stokje’ over aan Henri Gritter, voorzitter Netwerk Autisme Gooi en Vechtstreek (NAGV).

 

Van de lezingen op deze Autismedag zijn onderstaande presentaties beschikbaar:

Presentatie Marije Kuin

Presentatie Vanuit Autisme Bekeken